FINNE

Simply the Finest

Garantia produselor

Perioada de garanție comercială acordată pentru produsele Finne, realizate manual , respectiv Bijuterii, Genți, Rucsaci, Portofele, si Genți, Etui ochelari, Accesorii – bijuterii,  care se acordă în cazul unor defecte de fabricație sau de materiale ale produsului este de 2 ani de la data achiziționării produsului și este responsabilitatea companiei noastre. Acestea vor fi înlocuite sau reparate în mod gratuit de către companie. Garanția este acordată în cazul unor defecte de material sau fabricație descoperite ulterior, demonstrabile în urma unor expertize ale specialiștilor noștri. 

În cazul în care clientul dorește înlocuirea produsului sau returnarea totală, acesta beneficiază de posibiltatea ca, pe baza documentelor fiscale eliberate on – line și a Certificatului de garanție să returneze produsul în 30 de zile de la data achiziționării acestuia. Produsul nu trebuie să fie purtat, folosit și nu trebuie să prezinte semne de uzură.

În cazul în care produsele nu au un defect de garanție sau au un anumit defect și care au fost sesizate, după această perioadă de 30 de zile, pot fi reparate și achitate de către cumpărător. 

Garanția nu include deteriorările provocate bijuteriei din cauza nerespectării indicațiilor menționate în cadrul Certificatului de garanție, a accidentelor, a neglijenței, a utilizării necorespunzătoare a acesteia sau a altor factori care nu au legătură cu defectele de material sau de fabricatie.

Garanția oferită este asigurată pentru drepturile consumatorului, conform OUG nr. 140/2021 privind vânzarea produselor, garanțiile asociate acestora și conform OG nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor.

 

Finne aduce la cunoștința clienților că toate produsele comercializate pe finne.ro sunt realizate manual, piesă cu piesă, prin urmare pot exista sensibile variații între un produs și celălalt. Imprimeurile pentru genți, portofele, etui ochelari, accesorii – bijuterii din material textil pot fi puțin diferite față de imagine.Aceste particularitati nu pot fi considerate defecte si nu vor fi tratate sub incidenta garantiei.

Vă recomandăm să respectați instrucțiunile de utilizare și intreținere furnizate prin Certificatul de garanție transmis de către Finne.ro împreună cu produsul. Prin garanția acordată nu sunt afectate drepturile consumatorilor prevăzute de legislația în vigoare. Drepturile consumatorilor sunt respectate în conformitate cu Legea 449/2003 modificată și completată prin Ordonanța 9/2016, OG 21/1992 cu modificările ulterioare și Legea 296/2004.

RECOMANDĂRI BIJUTERII

Bijuteriile Finne sunt bijuterii sensibile care necesită îngrijire și protecție pentru a vă bucura de ele pe termen lung. Utilizarea constantă a săpunului de vase, parfumurilor, apei sărate și a altor produse pe bază de alcool poate deteriora placarea, deoarece nu folosim nichel în procedura de placare, pentru ca bijuteriile noastre să fie hipoalergenice și reglementate de UE.

Prin urmare:

 • Păstrați bijuteriile în condiții optime și țineți – le în cutii destinate acestora, recomandăm cutiile în care ați primit bijuteriile achiziționate de la Finne.ro.
 • Finne recomandă să nu supuneți bijuteriile cu pietre semiprețioase și cristale, unor șocuri mecanice, montura acestora poate fi afectată de aceste șocuri.
 • Finne recomandă să nu utilizați în mod constant agenți ca săpunul de vase, parfumuri, apa sărată, creme de piele, fixativ pentru păr, clor sau sulf și alte produse pe bază de alcool. Acestea erodeaza metalul  și își pierd strălucirea !
 •  Finne recomandă ca, după utilizări îndelungate, să curățați periodic bijuteriile cu o lavetă specială pentru lustruirea acestora.
 • Finne recomandă să nu utilizați materiale abrazive pentru curățarea bijuteriilor, indiferent dacă sunt placate cu aur sau cu argint.
 • Pentru produsele placate cu argint Finne recomandă curățarea acestora cu o cârpă moale din bumbac.
 • Pentru produsele placate cu aur recomandăm curățarea acestora cu lavete speciale de curățare,  îți poți lăsa accesoriile în apă călduță cu săpun lichid timp de 15-20 minute și  apoi se șterg cu o bucată de bumbac moale, deoarece acestea își pot pierde în timp strălucirea din cauza depunerilor de praf, a murdăriei.
 • În cazul bijuteriilor confecționate din piele naturală, Finne recomandă evitarea contactului acestora cu grăsimi, apă, parfumuri, produse cu alcool pentru a evita petele și a nu se deteriora. Se recomandă curățarea de praf cu o cârpă moale sau cu o perie mică. Petele de grăsime sau alte impurități se îndepărtează cu o cârpă înmuiată în soluție slabă de apă și săpun (1-2%). Când materialul este uscat, se aplică, cu o perie moale, un strat de crema de culoarea pielii.

Recomandări pentru Genți, portofele, accesorii –  bijuterii 

Produsele comercializate de Finne sunt create și realizate manual din materiale textile, combinate cu rame și lanțuri metalice și cu elemente din piele naturală. 

Imprimeurile produselor sunt proiectate și serigrafiate manual cu cerneluri aprobate de către Soil Association Certification LTD ca parte a Global Organic Textile Standard (GOTS), fără solvenți și conform standardului Oeko-Tex 100. Ramele produselor sunt cusute manual punct cu punct!

 • Imprimeurile pot fi spălate de multe ori, sunt de neșters. 
 • Pentru gențile, rucsacii, portofelele și bijuteriile cu rame și/sau piese metalice se recomandă curățarea chimică. 
 • Pentru gențile care sunt doar din țesătură, material textil, acestea pot fi spălate în mașina de spălat, la programul de „delicate” la o temperatură de 30 de grade, dar nu trebuie stoarse sau uscate în tavă. Pe eticheta fiecărui produs sunt incluse instrucțiunile de spălare. Nu se spală cu detergenți, existând riscul deteriorării sub efectul mecanic al spălării, respectiv cel chimic al detergentului. 
 • Recomandarea Finne este ca produsele să fie curățate cu o perie uscată.
 • Pentru produsele care au elemente din piele naturală Finne recomandă ca produsele să nu fie expuse și nici depozitate timp îndelungat la lumina directă a soarelui, la condiții de expunere prelungită la umiditate și/sau temperaturi excesive și se feresc de soluțiile organice și alte produse petroliere. Aceste condiții duc la distrugerea pielii, mucegai, decolorarea materialului, scorojirea pielii. Produsele se pot depozita într-un loc întunecos.
 • Recomandarea Finne este , de asemenea, ca, în procesul de depozitare a se păstra forma produsului  corespunzător, prin umplere, pentru menținerea formei inițiale a produsului.
 • Pielea naturală se recomandă a fi tratată numai cu substanțe specifice de curățare. De asemenea în cazul stropirii accidentale cu apă sau alte soluții partea din piele să fie ștearsă cu o cârpă moale, umezită într-un amestec de apă și săpun și se va lăsa la uscat, la temperatura camerei.
 • Nu umpleți produsele peste capacitate, accesoriile din piele și din material textil, deoarece această situație poate duce la deformarea acestora.
 • Finne aduce la cunoștința clienților că toate produsele comercializate pe finne.ro sunt realizate manual, piesă cu piesă, prin urmare pot exista sensibile variații între un produs și celălalt. Imprimeurile pentru genți, portofele, etui ochelari, accesorii – bijuterii din material textil pot fi puțin diferite față de imagine.
 • Finne nu își asumă responsabilitatea pentru nerespectarea recomandărilor de folosire, îngrijire și depozitare defectuoasă a produselor, prin urmare Garanția este valabilă numai în cazul respecării tuturor instrucțiunilor.
loading gif

Available Coupon

X